Twitter’da Ücretli İçerik Dönemi

Twitter’da Ücretli İçerik Dönemi

Dünyanın her yerinden, 350 milyondan fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Twitter, güncellemelerine hız kesmeden devam ediyor.

Pek çok siyasetçi, devlet başkanı, sporcu ve ünlüyü bünyesinde barındırmasının yanı sıra, sıradan kullanıcıları için de sürpriz sistemler geliştiren platform, son olarak ücretli içerik sistemi olan “SUPER FOLLOW”u duyurdu. Bundan öncesinde çok tutan ve hâlâ da popülaritesini koruyan Clubhouse uygulamasının bir benzerini bünyesine katan şirket, Twitter üzerinden kullanıcıların sesli odalar oluşturarak sohbet etmesine imkan tanımıştı. Yeni özelliği “SUPER FOLLOW” ile birlikteyse kullanıcıların, sadece belli bir ücret ödeyen kişilere paylaşım yapabileceği bir sistem geliştiriyor. Youtube’un “Katıl” sistemine benzerliğiyle dikkat çeken sistemin tabii ki belli şartları olacak.

Kullanıcıların aylık 5 dolar ücret karşılığında takipçilerine özel içerik sunabilmesi için karşılaması gereken şartlar “en az 10 bin takipçiye sahip olmak, son 1 ayda en az 25 paylaşım yapmış olmak ve 18 yaşından büyük olmak” olarak açıklandı. Şartları sağlayan kullanıcılar, başvuru sürecinin ardından sisteme dahil edilerek ücretli içerik üretmeye başlayacaklar.

Kullanıcıların Tepkileri

Yeni sistemin duyurulmasının ardından Twitter kullanıcılarından olumlu ve olumsuz tepkiler gelmeye başladı. Diğer sistemlerin aksine, bu sisteme gelen olumsuz tepkilerse fark edilebilir oranda yüksek. Sistemin suistimal edilmesinden çekinen birçok kullanıcı, şimdiden tepkisini koymuş durumda. Zaten yasaklı içeriklerin paylaşımıyla bilinen platformda, bu yeni özellik sayesinde cinsel ve şiddet içerikli paylaşımların artması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.