5G Teknolojisi İle Hayatımıza Neler Girecek

5G Teknolojisi İle Hayatımıza Neler Girecek

1 Nisan 2016 tarihiyle beraber hayatımıza giren 4.5G teknolojisi, yüksek hız ve kapsama alanıyla öncesinde kullandığımız 3G’ye fark atmıştı.

Hızlı internet teknolojisine alışmaya başlayan Türkiye için kablolu alt yapılar hâlâ problemli olsa da, şebeke bağlantısının sağladığı internet deneyimi yadsınamaz derecede iyi seviyeye gelmişti. 4.5G teknolojisinin hayatımıza girmesinin hemen ardından konuşulmaya başlanan ve o zamanlar sadece laboratuvar ortamında kullanılan 5G teknolojisi, geçtiğimiz dönemde farklı ülkeler tarafından da kullanılmaya başlandı. Hayatımıza 4.5G’den de daha büyük avantajlarla gireceği düşünülen teknolojinin, ulaşabildiği boyutlar kullanıcıları fazlasıyla heyecanlandırıyor.

Saniyede 5Gbit ile 10Gbit arasında indirme hızı ve 4.5G’den 100 kata kadar daha az gecikme hızıyla 5G, geleceğin teknolojisi olarak görülüyor. Bina ve sokaklardaki altyapı problemleri sebebiyle kablolu fiber internet teknolojisine bir türlü geçemeyen Türkiye için şebekeden bu hızda internet almak rüya gibi geliyor. 5G teknolojisinin tek artısı hızı da değil. Şehir içindeki kullanımlarda 4.5G’nin de çekemediği yerlerde, yüksek hızda çekmesi bekleniyor.

Bütün bunlara karşın yüksek kurulum maliyeti sebebiyle 5G teknolojisinin, Türkiye’de ne zaman yaygınlaşacağı tam olarak belli değil. Ayrıca ülkemizde kullanılmakta olan telefonların da teknolojiye uyup uymayacak olması kafalarda soru işareti bırakıyor. 5G teknolojisine uyabilecek bir cihaza sahip olsanız bile sistemin, telefonlardan fazlasıyla şarj götürdüğü biliniyor. Yani teknolojinin Türkiye’deki kurulumunun üstüne, bu teknolojiye uygun ve yüksek batarya özelliklerine sahip bir cihaza sahip olmanız gerekiyor. Bu durumda da ülke olarak 5G teknolojisine geçişimizin biraz daha zaman alacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.