Türkiye-Cebelitarık maç sonucu: 6-0

Türkiye-Cebelitarık maç sonucu: 6-0

Dünya Kupası’na katılma yolunda şansını sonuna kadar zorlayan A Milli Takımımız, elemelerin en zayıf ülkelerinden Cebelitarık’ı 6-0'la geçti.

Stefan Kuntz'un yönetimindeki A Milli Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 9. hafta maçında Cebelitarık’ı konuk etti.

Elemelerin en zayıf ülkelerinden olan Cebelitarık karşısında farklı galip gelerek averajını yükseltmek isteyen Ay-Yıldızlılar'ın planları tuttu.

Karşılaşma öncesinde grup 2.'si Norveç'in 5 gol averaj gerisinde bulunan Kırmızı-Beyazlılar, Cebelitarık'ı 6-0'la geçti. Kırmızı-Beyazlılar'a galibiyeti ve 3 puanı getiren golleri 10'da Kerem Aktürkoğlu, 38 ve 41'de Halil Dervişoğlu, 64'te Merih Demiral, 81'de Serdar Dursun ve 84'te de Mert Müldür kaydetti.

Grubun diğer maçında direkt rakibimiz Norveç ise Letonya ile golsüz berabere kaldı. Bu sonuçların ardından Türkiye ile Norveç 18 puana yükseldi. Mücadele öncesindeki averaj sorunumuzu attığımız 6 golle ortadan kaldırdık ve +1 averajla Norveç'i altımıza aldık, lider Hollanda'nın ardından grupta ikinci sıraya yükseldik.

Milliler salı günü Karadağ ile oynayacağı karşılaşmayla grup maçlarını tamamlayacak. Norveç ise son maçta aynı gün lider Hollanda ile kozlarını paylaşacak. Grup maçlarının tamamlanmasının ardından ilk sıradaki takım direkt Dünya Kupası bileti alacak, ikinci sıradaki ülke ise Play-Off oynamaya hak kazanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.