Trabzonlu Atlet Avrupa Yolcusu

Trabzonlu Atlet Avrupa Yolcusu

Trabzonlu atletizm sporcusu Beyzanur Yavuz, gösterdiği başarılı performans ile Avrupa'ya gitmeye hak kazandı/ TRABZONEKSPRESÖZEL

Pandemi ile tüm spor dalları etkilendi. Sporcular yeri geldi evde antrenman yaptı ama dönüşleri mükemmel oldu. Trabzonlu atletizm sporcusu Beyzanur Yavuz da pandemi de durmadı, çalıştı ve pistlere geri döndüğü anda üst üste madalyalar kazanarak, Avrupa'ya gitmeye de hak kazandı. Milli sporcu Beyzanur Yavuz, tüm bu süreci TrabzonEkspres.com'dan Ezgi Alp'e anlattı:

1553fffb-3977-46f4-a121-bde26344091f.jpg

Pandemi sürecinde neler yaptın, pistlerden uzak kalmak seni nasıl etkiledi?

Pandemi sürecinde pistlerden çok da uzak kalmadım. Çok fazla antrenman yapma fırsatım oldu. İznimiz olduğu için sürekli olarak pistlerdeydik. Tabi mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ettik. En büyük korkumuz bir sporcu olarak korona virüse yakalanmaktı. Kendi adıma böyle bir şey ile karşılaşmadım. Ama tabi her zamankinden daha dikkatli olmamız gerekti.

3e797b8c-b955-4268-a982-6e234de9c144.jpg

Yarışmalara ilk ne zaman döndün, nasıl bir süreçti?

Bu yıl ki yarışmalara Mayıs ayında Mersin'de başladık. Yarışmadan bir gün önce rahatsızlandım, antrenörümle yarışmaya çıkmama kararı aldık. Daha sonra ben 'ne olursa olsun yarışacağım' dedim ve o piste çıktım. Kendime verdiğim bir rekor sözüm vardı. Mersin'deki yarışmayı bitirdim ama orada rekor adına başarısız oldum. Daha sonra Haziran ayında Bursa'ya gittik. Bursa'da rekor kıracağımı düşünüyordum. Fakat gülle atmada 3 hakkımı da faul yaparak bir alandan 0 puan aldım. Yaklaşık 700 puan kaybım oldu ve bu yıl ki rekor hedefimi gerçekleştiremedim. Ama yine de Heptatlon'da U23'de Türkiye Şampiyonu olmayı başardım. Bir sonra ki yarışıma Erzurum'da çıktım. Balkanlar Sprint ve Bayrak Kupası yarışmasında 100 metre engelde en iyi derecemi (14.16) koşarak Balkan 2'nci oldum.

Daha sonra İstanbul'da Uluslararası Cezmi Or Yarışları'nda 100 metre engelde şampiyon oldum. Aslında tüm bunları yaparken, U23 Avrupa Şampiyonası Barajı'nı geçmeyi hedefliyordum fakat bu zamana kadar ki tüm denemelerimde başarısız olmuştum. Yine de geçebileceğime inancım tamdı, bu yüzden mücadeleye devam ettim. Erzurum'da düzenlenen Olimpik Deneme Yarışmaları'nda 100 metre engelde 13,97 koşarak Avrupa Barajını geçtim.

ce0119e6-3cf1-4d71-bc26-894864836ba9.jpg

Estonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası için neler düşünüyorsun nasıl hazırlanıyorsun?

U23 Avrupa Şampiyonası gerçekten çok üst düzey bir yarışma kişisel en iyi derecemi geliştirmek istiyorum ve yapabileceğime de inanıyorum. Hazırlık süreci ise bundan önce ki yarışmalarım bana en büyük katkıyı sağlayacak ve çalışma sürem çok kısa, sadece iki antrenmanım kaldı. Ama bu yıl ki antrenmanlarıma güvenim sonsuz çünkü gerçekten çok iyi çalıştık. Haftada 12 antrenman yaptık. Hak ettiğimi düşünüyorum. Umarım her şey yolunda gider.

Bu yolda sana yardımcı olan, destekleyen kişilere söylemek istediklerin var mı?

Öncelikle tabi ki.... Benimle sonuna kadar mücadele eden antrenörüm Adem Batar, TOHM Trabzon'un tüm ekibine, Karayolları Spor Kulübü'ne, Tabi kii.. Aileme, ve benden desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Sporun içinde olmaktan onur duyuyorum....

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.