TFF'DEN YENİ TARAFTAR KARARI

TFF'DEN YENİ TARAFTAR KARARI

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeni sezon uygulamalarına dair açıklamalar yapmaya devam ediyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, yeni sezonda devam eden pandemi koşulları nedeniyle misafir takım taraftarlarının maçlara alınmayacağını söyledi. Özdemir, "Misafir takım seyircisinin maçlara gelmesini yasakladık. Tek vazgeçemeyeceğimiz konu; insan sağlığıdır." dedi.

Öte yandan Özdemir şunları da söyledi, "Son mali genel kurulda tüzük değişikliğini yapacak çoğunluğa ulaşamadık. Bunda bazı kulüplerimizin tavrı belirleyici oldu. AİHM'in bize önerdiği bazı kurul değişiklikleri vardı. Toplantıya gittiğimiz zaman bize 'Tahkim Kurulu ve UÇK seçimle gelsin' dediler. Bağımsız kurulların olması bizim de işimize gelir. Artık 'TFF'nin Tahkim Kurulu, TFF'nin Disiplin Kurulu' lafları olmayacak" dedi.

"Sahalarda ki çimlerden takımlar sorumludur"

Nihat Özdemir: "Geçen yıl statların zeminlerinden çok büyük şikayetler aldık. Hatta sanki TFF sorumluymuş gibi bizi eleştirdiler. Halbuki bizimle hiçbir ilgisi yoktu, kulüpler kendi statlarından sorumluydu. Çimin derinliği, nem oranı gibi şeyler tespit eden bir inceleme kurulumuz var. Bütün statlarımızı şu an inceliyoruz. Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zemini şu an her yerde konuşuluyor. Bütün zeminleri o seviyeye getirmek istiyoruz"

"Maçlar en yakın şehirde oynanacak"

Yeni uygulamalar hakkında detay veren Özdemir, "Talimat değişikliği yaptık. Artık her kulübün bir saha sorumlusu olacak. Maçlar artık seyircili, zemini elverişli olmadığı için kendi stadyumunda oynayamayan takımlar, hem destekten hem de seyirci gelirinden olacak. Stat zeminlerini ayda bir denetleyeceğiz. Eğer sorun varsa haftada bir veya 15 günde bir denetlemeye geçeceğiz. Eğer baktık yine olmuyorsa o takımın, evinde yapacağı maçı o hafta için yasaklayacağız, en yakın ilde maçı oynatacağız."

"Kulüpler Birliği ile uyuşmadığımız dönemler oluyor"

Yabancı sınırına da değinen Özdemir, "Kulüpler Birliği ile uyuşmadığımız dönemler oluyor. Bu, normal. Her şeyin birebir örtüşmesi mümkün değil. TFF olarak bize düşen şey, herkesi dinlemek. Biz TFF olarak herkesi dinleriz ama netice olarak kararı TFF verir. 20 takımın içinde birçok kulüp 8+6 sınırının uygun olduğunu düşünüyor. Biz bu kararı 1 yıl evvel aldık, 3 yıllık bir periyot için planlama yaptık. Sahada 8'den fazla yabancı istemiyoruz. Bu rakama karar verirken de geçmiş yıllara baktık. Geçen yıl ortalama 7.2 yabancı oynatılmış. Birçok maçta takımlar 11 yabancıyla sahaya çıktı, Türk oyunculara değer vermediler. Kulüpler, yapılan yabancı transferleri nedeniyle ekonomik zararlar gördü. " dedi.

"Biz MHK'ya ve başkanına güveniyoruz"

Nihat Özdemir: "Biz MHK'ya ve başkanına güveniyoruz. İnşallah en az hatayla bu sezonu bitireceğiz. EURO 2020'de VAR olmasına rağmen hakem kararları eleştirildi. Bizim hakemlerimiz hem Süper Lig'de hem de alt ligde sezonu çok iyi bitirdiler. Hakem hatalarının çok az olduğu, sezon sonunda da hak edenin kazandığı bir lig istiyoruz. Yöneticiler, teknik direktörler ve futbolcular da hakemlere yardım ederse başarılı bir sezon geçiririz. Bizlere çok büyük görev düşüyor. Kulüp başkanlarına, yöneticilere, futbolculara ve teknik direktörlere çok büyük iş düşüyor. Hakemlere yardımcı olalım. Hata olur ama kasıt olmadığını bilmemiz lazım. Futbolcuların kendini yere atmaları, zaman kazanma çabaları artık olmasın. Biz bunlara dikkat ettikçe futbol güzelleşir, hızlanır. Oyuncularımız oyunu yavaşlatmaktan vazgeçsin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.