ALTIN GENÇLER…

ALTIN GENÇLER…

Metehan 2024 Paris’e göz kırpıyor, Alya ise geleceğin dünya şampiyonluğunun en güçlü adayı olarak gösteriliyor

Trabzonlu bedensel engelliler yüzme sporcuları, son dönemlerde gösterdikleri büyük başarılarla dikkat çekiyor. En son Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Bedensel Engeliler Yüzme Türkiye Şampiyonasına katılan 2 sporcu, farklı kategorilerde 4 altın, 1 gümüş, 2 de bronz madalya kazandı.

Birbirinden güçlü yarışmacılarla mücadele eden Metehan Ender Ulaş, 400 m Serbest Erkekler (S8), 100 m Serbest Erkekler (S8) ve 50 m Serbest Erkekler kategorilerinde rakipsiz olduğunu kanıtladı ve 3 kategoride de Türkiye Şampiyonu oldu. Metehan, 200 m Karışık Erkekler ‘de de ( S8 ) bronz madalya kazandı. Trabzon’un yüzmedeki yeni gururu Alya Doğa Doğan da 10 yaş 50 m Kurbağalama Kızlar ’da (SB16) Türkiye Şampiyonu oldu. Alya, Kızlar 50 m Serbest Kızlar (SB16) yarışında gümüş, 50 m sırt kızlarda da (SB16) bronz madalya kazandı.

Trabzon Olimpiyat Spor Kulübü sporcuları olan Metehan ve Alya, antrenörleri Ozan Sağlam ile birlikte Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret etti. Metehan, 2024’te Paris’te düzenlenecek olan Paralimbik Olimpiyatlarında altın madalya almayı kendisine hedef olarak koyduğunu söyledi. Alya ise, kısa sürede gösterdiği büyük performansla, spor otoriterlerince geleceğin Avrupa ve dünya şampiyonu olarak gösteriliyor.

İl Müdürü Öztürk, başarılı sporculara her türlü desteği vermek için seferber olmaları gerektiğini ve bu sorumluluğu büyük bir gururla yerine getirmeye çalışacaklarını söyledi. Yarışmaları bırakıp antrenörlüğe adım atan Samet Sezer’in yanı sıra Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdem ile Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi ve Yatırım İşletmeler Şube Müdürü Bekir Bişiren’in de katıldığı ziyarette konuşan Antrenör Sağlam, “Çok yetenekli sporcular ve kendilerine belirledikleri hedefleri başaracak kapasiteleri var. Onlara güveniyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.