Elma Sirkesinin Faydaları

Elma Sirkesinin Faydaları

Elma sirkesinin faydalarını biliyor musunuz?

Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmez

Salatalarınıza katabileceğiz sirkeniz, aynı zamanda evde temizlik ürünü olarak bile kullanılabilir.

Peki nasıl....?

Örneğin buzdolabınızda bir koku hissettiniz, sirkenizi (sirke üzüm sirkesi de olabilir) çok az karbonat ile karıştırın ve ve dolabınızı silin, hem kokuyu alacaktır hem de derinlemesine bir temizlik sağlayacaktır. Yada ahşap, mermer gibi yerleri silerken, silme kovanıza bir kapak sirke dökün göreceksin hem parlaklık verecek hem de temizlenmesi zor olan lekeleri bile kolaylıkla alacak.

Peki elma sirkesinin faydaları bitti mi?

HAYIR

elma sirkesinde kozmetik olarak faydalanacağınız yerler çok sayıdadır. Yalnız alerjik bir reaksiyon göstermemek adına test yaptırmanız gerekmektedir.

Peki elma sirkesi nelere yarar. Örneğin, saçlarınız cansız mı gözüküyor, bir sprey kutusuna elma sirkesiyle suyu karıştırarak, taramadan önce saçlarınızı sirkeli su ile hafif nemlendirin. Ya da duş öncesi saçınıza elma sirke karışımlı suyu dökerek 15-20 dk. kadar bekleyin ve sonra yıkayın. Saçınızda ki canlılığı fark edeceksiniz.

Ya da cilt lekeleriniz var. Cildiniz de karma yada yağlı bir yapıya sahip. Elma sirkesi yine sizi kurtaracaktır. Yalnız dikkat edilmesi gereken en önemli husus sirkeyi asla cildinize direk temas ettirmemeniz gerektiği. Yine sulandırdığınız elma sirkesini, pamuk vasıtası ile yüzünüze yedirin. ve pamukla masaj yaparcasına silin. ton eşitliği sağlayacak, yağ parlaklığını alacak fakat cildiniz ışıklı bir parlaklığa kavuşacak.

Fakat cildinize saçınıza süreceğiniz bir sirkenin güvenilir bir ürün olması çok önemli, en önerileni ise evde hazırlanan doğal sirkelerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.