BioNTech aşısından sevindiren sonuç: Üçüncü doz sonuçları açıklandı!

BioNTech aşısından sevindiren sonuç: Üçüncü doz sonuçları açıklandı!

Pfizer/Biontech, koronavirüse karşı geliştirdikleri aşının 3'üncü dozu için yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Pfizer-BioNTech tarafından bugün yapılan açıklamada, Faz 3 çalışmalarında elde edilen verilerin, Delta varyantı da dahil olmak üzere virüse karşı Covid-19 aşılarının yüksek etkinlik gösterdiğini belirtildi. 16 yaş ve üzeri 10 bin katılımcıyla yapılan bir çalışmada aşının virüse karşı yüzde 95,6 etkinlik gösterdiğini belirtildi.

Üçüncü doz aşının etkileri ile birlikte Pfizer’ın hisseleri yüzde 0.9 artarken BioNTech’in ki de yüzde 1.3 oranında artış gösterdi. Uluslararası haber ajansları ve medya kuruluşları gelişmeye büyük önem verirken, Pfizer CEO’su Albert Bourla, “Biz üçüncü doz aşıların kamu sağlığına tehdit etmeye devam eden salgına karşı kritik bir rol üstleneceğine inanıyoruz” dedi.

Yetkililer verilerin Türkiye’de de kullanılan Comirnaty isimli aşı ile ilgili araştırma sonuçlarının ABD, Avrupa ve diğer ülkelerle de paylaşılacağını duyurdu.

UĞUR ŞAHİN’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan BioNTech’in kurucu ortaklarından ve aynı zamanda şirketin CEO’su da olan Uğur Şahin de bir açıklamada bulundu.

Yayınlanan basın açıklamasında Şahin, “Bu test sonuçları bize üçüncü doz aşıların salgını sürdürülebilir bir şekilde kontrol altına almada ve normale dönmede çok büyük bir rol üstleneceğini gösteriyor” dedi.

Şahin, “Bu önemli veriler, üçüncü doz aşımızın nüfusun geniş bir kısmını virüs ve varyantlarına karşı koruyabileceğini kanıtlıyor. Bu sonuçlarla ve dünya genelinde herkesin aşıya erişimi ile birlikte üçüncü doz aşının önemli bir rol üstleneceğine inanıyoruz” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.