Trabzon orta şiddette yağışta bu hale geliyorsa...

Trabzon orta şiddette yağışta bu hale geliyorsa...

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman Trabzon'da yaşanan altyapı sorununa dikkat çekti.

Trabzon'da hafta başından itibaren etkili olan yağışların, göletlere ve su baskınlarına neden olduğunu belirten Oyman, “3 Ekim 2021 Pazar günü, biz Trabzonluların alışkın olduğu yağmurlu bir havada, havalimanı bölgesinde yoğun göletlerin oluştuğuna, Uzun Sokak’ta bazı esnafların dükkanlarına su bastığına hepimiz şahit olduk. Ulaştığımız resmi verilere göre de bu yağışın, alışkın olduğumuz yağmurlu bir gün olduğunu tespit ettik” dedi.

oyman-100-yildir-ayni-inanc-ve-umutla-h392150-ae388.jpg“Trabzon Bölge ölçüm istasyonunda 3 Ekim 2021 tarihinde 19,6 mm (metrekare üzerine düşen kilogram) değerinde karşılaştığımız yağış miktarı, “Orta Kuvvetli Yağış” sınıfına girmektedir” diyen Oyman, “Bu değer bizim için ne anlama gelmektedir? Özellikle Ekim-Kasım-Aralık-Ocak aylarında yoğun yağışın yaşandığı bölgemizde son 5 yıl içerisinde bu değerle birçok kez karşılaştık ve hatta bu değerin çok çok üzerinde yağışlar da yaşadık; örnek olarak 2019 Kasım’da 82,4 mm, 2020 Kasım 51,4 mm, 2018 Eylül 39 mm vb. Çok kuvvetli ve şiddetli yağışları yaşadığımız bu şehirde 1992 yılında 115 mm yağış miktarı değerini bile görmüşken 2021 yılında son yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaların sonucunda orta kuvvetli bir yağışta yaşadığımız görüntüler düşündürücüdür. Bu aylarda daha şiddetli bir yağış ile karşılaştığımızda daha tehlikeli görüntülerle karşılaşabiliriz, bu sebeple bir an önlem alınmalı, çalışmalar yeniden gözden geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

fbffg-rxmaqfwkc.jpegOyman açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu tehlikeleri yaşamadan önce projeleri imal ettikten sonra geri dönüp ikinci iş çıkarmak yerine baştan sağlam işler çıkartılmalıdır; ancak bu sağlam işçiliği, denetimi ve takibi göremiyoruz. Uzun Sokak’ta bir mazgal örneğini yaşadık.

Bakmakla görmek farklı şeylerdir. Şehre baktıklarında her yerde proje görüyoruz diyenler kendilerini bile kandıramıyor; vatandaş şehrimizin neresine baksa sorun yaşıyor. En büyük sorun ise sorunu kabul etmemekten geçiyor. Bizler sorunları dile getirdik, vatandaşın sesi olmak için gayret gösterdik, çözümü üreten de biz olacağız. Çözüm; yerel seçimlerde belediye yönetimlerini el birliğiyle değiştirmek olacaktır."

fbfffpcwqaqaupe.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.