Trabzon Kadın Yaşam Merkezi için imzalar atıldı

Trabzon Kadın Yaşam Merkezi için imzalar atıldı

Karadeniz Bölgesi’nde ilk olma özelliği taşıyacak Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Cengiz İnşaat arasında protokol imzalandı.

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Beşirli Mahallesi’nde yapılacak olan Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi için Büyükşehir Belediyesinde protokol imza töreni düzenlendi. İmza törenine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cengiz İnşaat adına Kazım Cengiz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur ve ilgili daire amirleri katıldı.

KARADENİZ BÖLGESİ’NDE İLK OLACAK
Trabzon için bir ilki daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Bugün yine güzel bir vesile ile bir araya gelmiş bulunuyoruz. Seçim öncesi kitapçığımızda da yer alan ve özellikle kadınlarımıza verdiğimiz bir sözü yerine getirme noktasında ilk adımını atmanın heyecanını yaşıyoruz. Projemizin ismi Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi. Hakikaten çok heyecan verici bir proje. Özellikle belirtmem gerekir ki Karadeniz Bölgesi’nde ilk olma özelliği taşıyor. Çok özel bir proje, çünkü sadece kadınlara özgü bir merkez oluşturuyoruz. Burada kullanıcısından çalışanına kadar herkes kadın olacak. Ve burada verilen hizmetler sadece kadınlarımıza has olacak” dedi.

HEM VAKİT GEÇİRECEKLER HEM ÜRETECEKLER
Proje detayları ile ilgili bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Bu projenin içerisinde öncelikle bir sosyal alan var. Burada en flaş fasilite yarı olimpik yüzme havuzu. Sadece kadınlarımıza has. Onlara özel, onların kullanabileceği yüzme havuzu. Yine hanımefendilere özel fitnees salonları, çok amaçlı salonlar, kafeterya, çocuk oyun alanları gibi kadınlara ve onların çocuklarına hizmet edecek sosyal yaşam alanları olacak. Ama bu proje sadece sosyal yaşam alanlarından ibaret değildir. Aynı zamanda bu projede istihdam bölümü de var. Yani projenin bir bölümü sosyal yaşam alanlarından ibaret, diğer bölümde ise atölye ve çok amaçlı salonlardan oluşacak büyük bir kompleks. Bu atölyelerde de özellikle kadınların kurmuş olduğu kooperatiflere orada üretim yapma imkanı vereceğiz. Orada kadınlarımız üretecekler ve orada üretilen çok çeşit materyali biz Büyükşehir Belediyesi olarak, çok çeşitli yerlerde, bize ait alanlarda bu ürünleri vatandaşa satacağız. Yani bu merkez sadece bir sosyal yaşam alanı değil aynı zamanda kadınlarımızın çalışıp, evlerine ve geçimlerine katkı yapabilecekleri çok önemli bir yer olacak. Ben bu projenin bu yatırımın şehrimize şehrimizin kadınlarına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZAK VE CENGİZ’E TEŞEKKÜR ETTİ
Projenin finansmanı ile ilgili de konuşan Başkan Zorluoğlu, “Bu projemizi diğerlerinden ayıran bir başka özelliği var. Bu da finansman modelidir. Biliyorsunuz biz projelerimizde çok farklı finansman yöntemleri kullanıyoruz. Bazı projelerimizi yap, işlet, devret modeliyle yapıyoruz. Bazı projelerimizi doğrudan bütçelerimizle yapıyoruz. Bazı projelerimizde borçlanma yoluna gidiyoruz. Bazı projelerimizde o projenin kendini finanse etmesi şeklinde ki yöntem yani içindeki ticari üniteleriyle kendi finansmanını sağlayan projeler olarak bunları dizayn ediyoruz. Ama bugünkü projemiz, bunların hiçbiri değil. Bugünkü projemizin finansmanı hayırsever bir iş insanımız. Bunu diğerlerinden ayıran ve özel kılan da bu. Yanımda çok değerli iş insanı kardeşimiz var. Sayın Kazım Cengiz. Bu projemizi Cengiz İnşaat Sanayi ve A.Ş. finanse ediyor. Ve bu projemizin tabi öncesinde benim de Sayın Mehmet Cengiz ile İstanbul’da bir görüşmem olmuştu. Sağ olsun o da bir Trabzon sevdalısı bir iş insanı, büyüğümüz ve Trabzon’da böyle özel hatırada kalan gerçekten çok önemli hizmet verecek bir hayırsever olarak, bir yatırım yapma arzusunu bize iletti. Biz bu projeyi kendilerine önerdik. İstanbul’da da birebir bu projeyi kendisi ile de tartıştık. Daha sonra sağ olsun prensip olarak biz bunu Trabzon’da yapalım dedikten sonra, bugün protokolünü imzalıyoruz. Ben Sayın Mehmet Cengiz’e, Cengiz Holding’e ve İnşaata, eski Bakanımız Faruk Nafiz Özak’a ve bugün bizimle birlikte olan Sayın Kazım Cengiz’e şehrim ve belediyem adına çok teşekkür ediyorum. Bu zor ve belediyelerin kaynak bulmakta zorlandığı bu zamanda bu kadar büyük bir yatırımı bu şekilde finanse etmeniz, Trabzon adına gerçekten müteşekkir olduğumuz bir durumdur. Ben tekrar bu önemli projenin, önemli yatırımın, şehrimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tabii finansörü, daha doğrusu bu işi yapacak olan hayırsever Cengiz İnşaat olunca bunun süresi ile ilgili benim bir şey söylememe zaten gerek yoktur. Onlar şu ana kadar yaptıkları yüzlerce eserde bu işi ne kadar kaliteli ve süratli yapabildiklerini hep gösterdiler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.