Tezgahlarda sadece hamsi kaldı

Tezgahlarda sadece hamsi kaldı

Trabzon’da son günlerde balıkçı tezgahları iyice boşaldı. Tekneler denize açılamayınca balıkçı tezgahlarına balık girmez oldu.

Haber: İhsan ÖKSÜZ

Trabzon’da son günlerde sadece İstanbul’un Karadeniz kıyısında tutulan hamsiler satılıyor. Kilosu 20 ile 30 lira arasında satılan hamsi yine de dar gelirlinin umudu oldu.

Yılların balıkçısı Ferhat İşçi “Tekneler hava şatları nedeni ile denize açılamıyorlar. Bu nedenle balık ve hamsi yok. Sadece İstanbul taraflarından gelen hamsi var. Marmara hamsisi değil. Karadeniz hamsisi. Vatandaş korkmadan alıp tüketebilir.” dedi.

İşçi , vatandaşın uygun fiyata balık bulamamaktan, kendilerinin de yokluktan satış yapamadıklarını ifade ile şunları söyledi:

“Bu mevsimde aslında tezgahlarımız dolu olmalıydı. Mezgit, barbun, izmarit, İstavrit ya da kraça ve sarganın avlanma zamanları. Ama hava şartları nedeni ile tekneler denize açılamayınca balık da yok. Gerçi iyi hava şartlarında da pek balık yok ama, az da olsa ihtiyaca cevap veriyordu. Şu an için hamsiden başka sadece kültür balığı levrek, çupra ve soman satabiliyoruz. Bunların kilosu da 65 ile 90 lira arasında değişiyor. Bunları da herkes alamıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.