Su sayacınızı soğuktan koruyun!

Su sayacınızı soğuktan koruyun!

Doğu Karadeniz bölgesinde hava sıcaklıkları son günlerde ciddi şekilde düşerken, Trabzon’un şehir merkezi de dahil birçok noktasında kar yağışı etkili oluyor.

Haber: Abdullah ŞANLI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre bölgede soğuk hava ve kar yağışının önümüzdeki günlerde de etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte su sayaçlarının ve tesisatlarının donması riskinin ortaya çıkması, özellikle Trabzon'un yüksek kesimlerinde yaşayan vatandaşları tedbir alma arayışlarına sevk ediyor.

SAYAÇLAR DONABİLİR!

Su tesisatı ve sayaçlarında donmadan kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için bazı tedbirler alınması gerekiyor. Özellikle açıkta bulunan su borularının soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve yalıtım malzemesi ile izole edilmesi önem taşıyor.

PATLAMASI HALİNDE…

Su sayacının donması halinde ise patlayan sayaçtan akan sudan dolayı diğer sayaçların donmasına engel olabilmek için vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerekiyor.

Öte yandan Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünden (TİSKİ) yapılan açıklamada da, olası sayaç donmaları karşısında vatandaşların sayaca herhangi bir müdahalede bulunmadan, 'Alo185 TİSKİ Mavi Hat’tı arayarak abone numaraları ile birlikte ilgili müracaatta bulunması gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.