Paris’te Trabzon rüzgarı esecek

Paris’te Trabzon rüzgarı esecek

Paris Trabzonlular Derneği’nin her yıl düzenlediği ve artık geleneksel hale gelen ‘Trabzonlular Gecesi’ 5 Şubat’ta Paris’te gerçekleştirilecek.

Haber: Abdullah ŞANLI

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2021 yılında gerçekleştirilemeyen Geleneksel Paris Trabzonlular Gecesinin 14’üncüsü, tüm sağlık önlemleri alınarak 5 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Geceye Karadeniz müziğinin sevilen sesi Resul Dindar başta olmak üzere çok sayıda sanatçı katılacak.

2008 yılından beri Fransa’nın başkenti Paris’te, Trabzon kültürünü temsil etmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren Paris Trabzonlular Derneği Başkanı Bülent Cumur, düzenledikleri etkinliklerle yurtdışında yaşayan Türklerin memleket hasretini bir nebze de olsa dindirmeye gayret ettiklerini belirtti.

Düzenledikleri organizasyonlardan elde ettikleri gelirlerle sosyal sorumluluk projelerine de imza attıklarını sözlerine ekleyen Cumur, 5 Şubat’taki gecenin gelirleriyle, hem yaz aylarında Türkiye’deki yangınlarda zarar gören bölgelerin yeşillendirilmesine katkıda bulunacaklarını, hem de üniversiteli öğrencilere burs desteği vereceklerini ifade etti.

Memleket hasreti çeken herkesi Paris Trabzonlular Gecesi’ne davet eden Cumur, biletlerin dernek lokalinden temin edilebileceğini kaydetti.

whatsapp-image-2022-01-21-at-15-52-35-4.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.