Araklı'da tünel yapıldı, yol unutuldu!

Araklı'da tünel yapıldı, yol unutuldu!

Bayburt’u Karadeniz’e bağlayacak olan 95 km uzunluğundaki Bayburt- Araklı yolunda 4.5 kilometrelik Salmantaş Tüneli yapıldı, ancak yolun Karadere- Araklı arasına ise henüz kazma vurulmadı.

Sahili, Bayburt ve Erzurum’a bağlayacak en kestirme yol olan Bayburt- Araklı yolunda, yolun kısalığı nedeniyle trafik her geçen gün artarken, trafik kazaları da hız kesmiyor! Araçların yolun bazı bölgelerinden tek şeritten seyrettiğini, yağışlı havalarda yolun kaygan olduğunu belirten TIR sürücüleri, "Araklı- Bayburt yolu, sahili Bayburt- Erzurum’a bağlayan en kısa yol. Yolun duble yol haline getirildiğinde sahilden Bayburt’a en fazla bir saatte gidilir. Yolda son günlerde ölümlü kazalar olmasına rağmen, kısalığı nedeniyle bu yolu tercih ediyoruz" diyorlar.

Araklı’nın atardamarı!

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Araklı-Bayburt yolunun tarihi bir yol olduğunu belirterek, "Ovit’te, Zigana’da olduğu gibi hükümetimiz Araklı- Bayburt yolunun zirvesinde Salmantaş Tünelini yaptı. Bayburt’a gitmek için artık dağın zirvesi aşılmıyor. Ancak, Salmantaş Tüneli ile Araklı arasında yolumuz çok dar. Araklı- Bayburt yolu ilçemiz ve Karadeniz bölgesi için çok önemli. Bu yol ilçemizin atardamarıdır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.