166 yıldan beri aynı tad

166 yıldan beri aynı tad

Trabzon’da nesiller boyu sürdürülen Tarihi Kalkanoğlu pilavcısı aralıksız hizmette 166’ncı yılına girdi.

Haber: İhsan ÖKSÜZ

1856 yılında 31’inci padişah Abdülmecit’in aşçıbaşısı olarak terhisten sonra Trabzon’a gelen ve Pazarkapı semtinde pilavcılığa başlayan Süleyman Ağa’nın torunlarının torunları aynı formülle pilavcılık geleneğini sürdürüyorlar. Kalkanoğlu pilavının özelliği tartı ile satılması…

whatsapp-image-2022-01-22-at-14-00-14-001.jpegPazarkapı semtinde kurulduğu tarihten beri aynı yerde hizmet veren Kalkanoğlu Pilavcısı Taner Kalkanoğlu “Dedelerimizden kalan bu mekanı hiç bozmadan sürdürmek bir aile geleneği oldu. Büyük dedemiz Süleyman Ağa’dan, Hacı Hafız Ahmet Efendi’ye oradan babam Hüseyin Efendi’ye ve onlardan da biz 5’nci nesle kadar ulaşan kilo ile pilavcılık Trabzon’un adeta simgesi oldu. Burada hem hizmet veriyoruz, hem turistik bir tanıtım yapıyoruz.” dedi.

Kalkanoğlu, aynı zamanda bir aile işletmesi olarak sürdürdükleri hizmetle ilgili şöyle konuştu:

“ Çocuklarım Ali ve Arda ile birlikte bu işi devam ettiriyoruz. Pilavımız özel olarak hazırlanıyor. Kemik ve et suyu, tereyağı, seçkin pirinç ana maddelerimiz. Bir de elbette bize özgü hoşafımız var. Bu tad kuruluş tarihi olan 1856’dan beri hiç değişmemiştir. Bir özelliğimiz de pilavı tartı ile satmamızdır. Dedelerimiz hiç kimseye hak geçmemesi için bu yolu seçmişler ve iyi ki de öyle yapmışlar. Son yıllarda pilavın yanında özel kavurma da ekledik. Ömrümüz yettiği sürece bu işi devam ettireceğiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.