Alper Çağlar, Göktürk’ün Senaryosunu Paylaşıyor

Alper Çağlar, Göktürk’ün Senaryosunu Paylaşıyor

Alper Çağlar, İlk Göktürk filminin senaryosunu paylaşacağını duyurdu!

Dağ ve Börü serileriyle tanıdığımız genç yapımcı Alper Çağlar, yeni çıkaracağı ve üçleme şeklinde olacak Göktürk serisinin ilk filmi “İlk Göktürk” ün senaryosunu bitirdiğini, danışmanlarının ve yetkili mercilerin incelemesi için yakın zamanda bastırarak dağıtacağını açıkladı.

Bugüne kadar isminden çok yaptığı işlerle gündeme gelen Alper Çağlar, 2016 yılında yayınlanan filmi Dağ 2 ile beraber geniş bir kitle yakalamıştı. Sonrasında çıkardığı mini dizi serisi ve sinema filmi olan Börü’yle beraber kitlesini genişletmiş, kendini de kanıtlamıştı. Bir süredir beklenen serisi Göktürk için kolları sıvayan Çağlar, kitlesi tarafından da büyük bir destek görmüş hatta sırf filmde oynamak için başvuru yapmak isteyenlere özel bir veri tabanı kurmuştu. Ashina Clan ismini verdiği veri tabanına şimdiye kadar 30 bin oyuncu başvurusunun olması da, yeni filme olan ilginin büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

Geçtiğimiz günlerde, yeni filminde kullanacağı teknolojiyi edinmek için başvurduğu Good Bye Kansas stüdyolarından da olumlu teklif alan genç yönetmen, 3 yıldır yazdığı ve sonunda bitirdiği senaryonun da dağıtılmaya hazır olduğunu bildirdi. Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “İLK GÖKTÜRK senaryosunu 3 sene maksimum gizlilikle, devlet sırrı gibi korudum. Yakında zimmetli şekilde danışmanlar, resmi makamlar ve başrol adayları okusun diye basacağım. Sayısal koruma olmayan basılı senaryoyu başkasına emanet etmek çocuklarımı emanet etmek gibi. KUT VERİN” diyerek takipçilerinden de şans dilemelerini istedi. Danışman ekibinde Ahmet Taşağıl gibi önemli tarihçilerin de yer aldığı bilinen Çağlar’ın senaryosundaki son pürüzlerin de giderilerek çekime hazır hale gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.