"TRT ve Kayıp Kaçak bedelini kaldıracağız!"

"TRT ve Kayıp Kaçak bedelini kaldıracağız!"

İyi Parti Trabzon milletvekili Dr. Hüseyin Örs, hükümete seslendi ve ‘Elektrik faturalarındaki TRT payını ve kayıp kaçak bedelini kaldırın’dedi.

İyi Parti Trabzon milletvekili Dr. Hüseyin Örs, hükümete seslendi ve ‘Elektrik faturalarındaki TRT payını ve kayıp kaçak bedelini kaldırın ’dedi. Örs, elektriğe kademeli olarak zam yapıldığını kaydederek, ‘Yılbaşından bu yana elektriğe yapılan zam oranı yüzde 22’yi buldu. Faturalardaki artış vatandaşın canını yakıyor. Bu iktidarın yapamadığı biz yapacağız. İktidara geldiğimiz gün, elektrik faturalarındaki TRT payını ve kayıp kaçak bedelini kaldıracağız’ dedi.

Örs, Pandemi süresince vatandaşına sadece 19 milyar lira nakit desteğini veren AKP’nin, yaptığı zamlarla bu parayı fazlasıyla geri aldığını ileri sürerek, ‘TMMOB Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu’nun hesaplamasına göre; dört kişilik bir ailenin elektrik, doğalgaz, su ve internet dahil tüm faturalarının aylık tutarı 760 TL’yi buluyor. Bu da asgari ücretin yüzde 26’sına karşılık geliyor. Kısacası, asgari ücretin dörtte biri faturalara gidiyor. TÜİK tarafından %14 seviyesinde açıklanan ancak gerçekte %30’larda hissedilen enflasyon baskısının yanı sıra elektrik ve doğalgaza son üç yılda yapılan %100 ün üzerindeki artış vatandaşa ağır bir yük getirmiştir.

Burada bir hususa daha dikkat çekmek isterim. TRT'nin yıllık toplam gelirinin yarısı elektrik tüketim bedeli üzerinden aldığı paydan oluşmaktadır. Elektrik satış şirketleri abonelerden tahsil ettikleri payları TRT’ye yatırmakla mükellef kılınmıştır. Pahalı elektrik kullanımına ek olarak faturalara yansıyan kayıp kaçak bedeli, enerji fonu bedeli elektrik tüketim vergisi, KDV kesintisi ve TRT payı da faturaları şişirmekte, vatandaşı daha da mağdur etmektedir. Tarafsızlığını yitiren ve bu haliyle kamu yayıncısı olma vasfını kaybeden TRT'ye elektrik faturalarından pay verilmesi hakkaniyete uygun düşmemektedir. Elektrik faturalarındaki en büyük meblağı oluşturan TRT payı kaldırılmalıdır’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.