Sebat’ın neden stadı yok?

Sebat’ın neden stadı yok?

Yeniden profesyonel lige yükselmeye hazırlanan Sebat Gençlik Spor Kulübünü ve Tütünspor’u ziyaret eden CHP Trabzon 1. Sıra Adayı Av. Sibel Suiçmez Akçaabat’a övgüler sıralarken hükümetin sporla bütünleşen bu ilçede stadı kaldırmasını sert eleştirdi.

ÇOK SEVİNMİŞTİK AMA…
Türkiye 3. Futbol Ligine yükselen Sebat Gençlik Spor Kulübü yöneticileri ve Tütünspor Başkanı Yaşar Boğuşlu ile görüşen Av. Sibel Suiçmez, “Daha önce spor kulübü yöneticilği yapmış biri olarak bu işin ne kadar gönüllülük isteyen zorlu bir iş olduğunu yakınen bilenlerdenim. Ailece yıllardır sporun içindeyiz. Trabzon’un tüm spor dinamiklerine yakınız. Ben maçlara da gidiyorum. Sebatspo’un final maçına arkadaşlarım ve adaylarımızla birlikte gelmiştik. Büyük memnuniyet yaşadık. Ancak bu takım bir stadı hak ediyor. Buradan stadyumu kaldıranlar acaba ne planlıyor?” diye sordu.
TRABZON’A SORUYORUM
Suiçmez, “Sebat Gençlik kulübünü gönülden tebrik ediyorum. Akçaabat özellikle kültürü, sanatı ve özellikle sporu ile her zaman Trabzon’a katkı sağlayan bir ilçemiz oldu. Akçaabat Sebatspor şimdi bunu yeniden 3. Ligde gösterecek ama sadece Sebat kulübü değil diğer spor kulüplerimiz de buna destek olacak. Hepsi güzel hizmetler veriyor. 10 kadar kulübümüz var. Fakat bir stadyum var mı Akçaabat’ta, ben bunu da Akçaabatlılara ve Trabzonlulara soruyorum. Gerçekten gezdiğimiz her ilçede stadyumların yıkıldığını ve yenisinin yapılmadığını görüyoruz. Sebatspor stadı hak etmiyor mu?” dedi.
////
“AKÇAABAT KÖFTESİ ANCAK YEREL HAYVANCILIKLA İTİBARINA KAVUŞABİLİR”
Tarımla kalkınacağız
Akçaabat ziyaretleri kapsamında Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran ile görüşen CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, “Tarım sigortası en önemli sosyal ve tarımsal projelerimizden biri olacak” dedi. Suiçmez ayrıca Akçaabat Köftesi’nin hak ettiği değere ancak bölge hayvancılığının geliştirilmesi ile kavuşabileceğinin altını çizdi.
Suiçmez, “Yerelde Akçaabatımızın, özelde de Akçaabatlılar Vakfımız için vakıfların, derneklerin, spor kulüplerinin ve siyasi partilerin hizmet amaçları var. Ancak el ele verdiğimizde bunlar çözülebilir” açıklamasını yaptı. Suiçmez, Akçaabat programı çerçevesinde Akçaabatlılar Vakfı’nı ziyaret etti ve “Şu anda Millet İttifakının bir milletvekili adayı olarak sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ediyorum. Görüşlerimizi açıklayıp taleplerinizi kaydetme dışında elbette destek isteğimiz var. Fakat şunun çok iyi bilinmesini isterim ki, milletvekili seçildikten sonra hepimiz Trabzon Milletvekili olarak hareket edeceğiz” dedi. Suiçmez, “Ankara’ya gidince hepinizin vekili olacağız. Projeniz ne diye soruyorlar; sadece Sibel Suiçmez olarak bir proje yapıp sunmanın bir anlamı yok, ortak akılla birlikte ilçelerimiz için, ilimiz için neyi en iyi şekilde yapabiliriz; bunu harekete geçireceğiz. Birlikte planlayacağız. Siz hazırlayacaksınız, birlikte bunu hayata geçirmek için ben de Trabzon’un bir sesi neferi olarak Meclis’te hareket edeceğim bundan emin olmanızı istiyorum” diye konuştu.
KÖYLER HAREKETE GEÇECEK
Kapsamlı bir sigorta çalışması yapacaklarını belirten Suiçmez, “Ben teklif ettim, her ailemize en az asgari ücret oranında bir ücret verilecek. Yapılacak araştırmaya göre okuyan çocuk sayısına göre bir kart verilecek ve destek artabilecek. Kart kadınlara verilecek ve kadınların aile içinde ekonomik bağımsızlığa kavuşması sağlanmış olacak. Trabzon’a yapılan yatırımların arkasında hiçbir şekilde akılcı uygulama yok, sanki neler yapılmaması gerekiyorsa onu yapıyorlar. Bizim de gerek ilçe başkanımız gerekse milletvekilimiz defalarca bu konuyu gündeme getirdiler. Trabzon’da gördüğünüz ve bildiğiniz gibi bir yatırım fakirliği var. Bunun yanında yapılanlarda da yanlış projelendirilmiş. Yanlış yerlerde yapılan yatırımlar. Et ve balık kurumu dere yatağına yapılmış, Terminal nereye yapılıyor; dere yatağına. Zaten iklim değişikliğinden kaynaklanan sellerin gelmesi ve gelecek de olması, hatta daha büyüyerek gelecek olması bilimsel dayanağından yoksun şekilde dere yataklarına yatırım yapma alışkanlığı var. 10 yıl sonra bir sel gelir, buraları aldığında yine acı şeyler konuşulacak. Gerçekten göreve geldiğimizde bunların hesabını soracağız. Çünkü bu maliyetleri kimse kendi cebinden karşılamıyor. Hepimizin vergileri ile yapılan projeler. Hesabını sormak da bizim boynumuzun borcu. Yarın öbür gün sel geldiğinde orada hem can hem mal kaybına uğradığımızda ilk hesap sorulacak kişiler de yöneticiler olacak. Hangi bilimsel veri ile yaptınız? Eminim ellerinde burası uygundur şeklinde hiçbir kurumun yazısı yoktur. Et ve Balık Kurumu kurmuşlar da Trabzon’da et ve balık mı kalmış, hayvancılık toplamda yüzde 80 oranında azalmış. Yanlış seçim, yanlış yerler ve bunun hesabı mutlaka biz iktidara geldiğimizde sorulacaktır” diye konuştu.
KÖFTEDEKİ KALİTE KAYBI
“Akçaabat Köftesinin lezzeti yörede hayvancılığın kaliteli yapılması ile markalaşmış bir lezzet. Ülkemizde tamamen yanlış bir tarım politikası uygulanıyor” ifadesini kullanan Suiçmez “Dışa bağımlı hale geldik. Trabzon’un gelirlerinden biri de zor koşullarda olmasına rağmen tarım ve hayvancılık üzerine idi. Şimdi bakıyorsunuz büyükbaş hayvan sayısında büyük bir gerileme var. Tarımda da büyük geri gidiş var. Kırsaldan kente göçle bunlar oluştu. Köftenin bozulmasının nedeni de bu. Hayvancılığı öldürdüğünüz zaman o lezzetle hazırlanan Akçaabat Köftesi bozulmuş olur. Biz beldeleri açacağız. Bütün belde ve köylere ziraat mühendisi vereceğiz. Veteriner de vereceğiz. Bilimsel olarak çalışma yapacaklar. Kullanılacak bütün yöntem ve ürünleri bildirecekler ve yöre halkına da hizmet verecekler. Kadınlarımız ve gençlerin tarımdan vazgeçmesin diye sigortaları yapılacak ve tarım sigortası primleri devletçe ödenecek. Bunları sağladığımız zaman elbette hem hayvan sayısında hem de tarımla uğraşan kişi sayısında artış olacak” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.