Ekrem İmamoğlu rest çekti: Mücadele edeceğim, asla vazgeçmeyeceğim!

Ekrem İmamoğlu rest çekti: Mücadele edeceğim, asla vazgeçmeyeceğim!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’a bin yeni taksi programında konuştu. İmamoğlu, taksi konusunda rest çekerek "Bu taksi sorunun çözümünü engelleyen akıl hangi akıl ise ben o akılla kararlı bir şekilde mücadele edeceğim. Asla vazgeçmeyeceğim" dedi.

UKOME’de 5 bin yeni taksi teklifinin üst üste 10 kez reddedilmesinin ardından İBB, 750 minibüs ve 250 taksi-dolmuşu taksiye dönüştürüyor. 1000 yeni taksi programında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise rest çekti.

Ekrem İmamoğlu, “Asla vazgeçmeyeceğim. Hepimiz İstanbulluyuz, kulaklarımızı tıkayamayız, kafamızı kuma gömemeyiz” dedi.

İmamoğlu şöyle konuştu:

"İstanbul’da ulaşımla ilgili yaşadığımız sorunları en azından benim kadar biliyoruz. İstanbul’da yoğun biçimde bir taksi sorunu vardır. Ve bu taksi sorunun çözümünü engelleyen akıl hangi akıl ise ben o akılla kararlı bir şekilde mücadele edeceğim. Asla vazgeçmeyeceğim. Hepimiz İstanbulluyuz, kulaklarımızı tıkayamayız, kafamızı kuma gömemeyiz.

Daha dün bir vatandaş bana dedi ki ‘Ben korsan taksiye biniyorum’ taksi yetmiyor çünkü. Açık bir soruna çözümsüz yaklaşan, yeni ve uydurma bir yönetmelikle UKOME’deki sandalye sayısını değiştiren o akılla İstanbul halkı adına hesaplaşacağım. Bunu söyleyeyim.

Allah aşkına niye 1 sene yakın bekledi bu iş? Tamam herkese teşekkür ediyorum, peki o verene kadar ki ısrarımız nedendi? Ben inanın tespitleri yaptıkça inanın bu işin ardından daha ne pis kokular çıkacak merak ediyorum.

Ben İstanbulluyu 3-5 insanın plaka üzerinden -günlük esnafın alın teri kazanacağı parayı değil- rant elde etme düzeninden kurtaracağım. Devletimin, memleketimin hangi kurulunda, hangi makamında oturuyorsanız oturun, bu sese kulak verin.

Bizi, daha fazla bu işi sesli bir biçimde vatandaşın önüne sermek zorunda bırakmayın. Gelin bu işin usulüne göre aklı başında bir şekilde UKOME’de çözelim. İstanbul’u rahatlatalım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.