CHP Trabzon Milletvekili Adayı Suiçmez’den pankart açıklaması

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Suiçmez’den pankart açıklaması

Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ile birlikte basın buluşmasında gazetecilerle bir araya gelen CHP Trabzon Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, demokrasi şöleninin savaşa çevrilmeye çalışıldığını belirterek “Misli ile karşılık veririz” dedi.

SEÇİMİ DARBE İLE EŞİTLİYORLAR

İçişleri ve Adalet bakanlarının seçime yönelik açıklamalarına ilişkin olarak yöneltilen soruya Suiçmez, “Sayın İçişleri Bakanının vahim açıklamalarına alıştık. Aslında hiçbir hukuk devletinde söylenemeyecek sözler söylüyor. Bir siyasinin söylemeyeceği, hele bir içişleri bakanının asla söylememesi gereken sözler. Bunu hep yapıyor. Bundan siyasi rant sağlayacaklarını zannediyorlar. Adalet Bakanı da benzer şeyler söyledi ama biz demokrasi geleneğinden ve kültüründen gelen insanlarız. İşimize gelmediğinde seçim sonuçlarını darbe sonuçları ile eşitlemeyiz. Milletvekili adayı olan ama bakanlık koltuğunu şu anda dolduran kişilerin yaptığı açıklamalardan hiçbir şekilde korkmuyoruz. Bizim bu ülkeye bir borcumuz var, bu seçimler tarihi seçimlerdir.” dedi.

PANKARTLARIMIZI KESTİLER YENİDEN ASIYORUZ

Seçim yarışının savaş haline getirildiğini dile getiren Suiçmez, “Bu ülkenin mecrasının başka yöne yönelmesinin önünü hızla keseceğiz. Bu 6 partinin genel başkanları büyük fedakarlıkla bu süreci buraya taşıdılar. Şimdi bize düşen alanlarda korkmadan, yılmadan çalışmak; vatandaşın gönlüne dokunmak. Bunu da Millet İttifakı adayları olarak yerine getiriyoruz. Dün pankartlarımızı kestiler, biz bugün yeniden asıyoruz. Bu yarışın savaş haline getirilmesi ve bizatihi bakanlar tarafından bununu yapılmasının ne kadar vahim sonuçlar doğuracağının da onlarca bilinmesini istiyoruz. Halk onlara sandıkta en güzel cevabı verecektir” dedi.

MİSLİ İLE KARŞILIK VERİRİZ

İstanbul BŞB’nin 25 bin işçiyi işten çıkardığı ile ilgili iddialarda bulunan Karaismailoğlu’na CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Suiçmez, “Trabzon milletvekili adayı olduğunu unutmuş, bakanlığında yapamadığı şeyleri şimdi vaat olarak sıralamaya başlamış. Siz önce bize cevap verin. Ayrıca pankartlarımızı indirmekten vazgeçip özür dileyin, misli ile karşılık bulursunuz!..” diye konuştu.

GÜNEY ÇEVRE YOLU TEMEL FIKRASI’DIR

İBB’de 25 bin kişinin işten çıkarılması iddialarını yanıtlayan Suiçmez “Ciddiyetten ve gerçeklikten uzak. Sayın Bakan İstanbul’u bıraksın önce Güney Çevre Yolu hakkındaki sorulara cevap versin. Çıksın, yol hakkında gereken yapılmıştır, ihale tamamlanmıştır, kamulaştırma kararı verilmiştir desin. Bize tutarlı bir cevap versin. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ciddiyetten uzak gerçek olmayan iddiaları bıraksın. Bunların ilimizle ne alakası var? Sayın bakanı ciddiyete davet ediyoruz. Kendisi Trabzon ilinin milletvekili adayı değil midir? Belli ki bakan olduğunda yapamadığı şeyleri yapma konusunda taahhütte bulunuyor. Güney Çevre Yolunun temel atma olayı maalesef Temel Fıkrası’dır. Biz biraz daha ciddi olmasını tavsiye ediyoruz. Trabzon halkı ile dalga geçmesinler” diye konuştu.

KAMU KAYNAKLARIYLA YAPILAN SEÇİM ADİL DEĞİLDİR

Seçim sürecinde sona gelinirken bir süredir yollardan pankartlarının söküldüğünü belirten Suiçmez, “Pankartlarımız, görsellerimiz maalesef indirilmektedir. Şu ana kadar Sayın Bakan ve AKP’nin tüm adayları kamu kaynaklarını bireysel çıkarları için çalışmaktalar. Devletin tüm kurum kuruluşlarını siyasi çalışmalarının bir parçası haline getiriyorlar. Bunu açık bir dille kınıyoruz. Seçimler birer demokrasi şölenidir. Seçim alanları savaş alanları değildir, adil seçim bir seçim yapılması esastır, kamu kaynakları kullanılarak yapılan seçimler adil olmayacaktır. Üstgeçitleri görüyoruz. Önce pankart astılar, şimdi tabela halinde kaynakların tümünü kullanarak Karayolları’nın üstgeçitlerine kendi pankartlarını asıyorlar” dedi.

İNCELEME YAPACAĞIZ

Karayolları ukdesindeki üstgeçitlere bu şekilde seçim tabelası asmanın teknik olarak zor, siyasi olarak da usulsüz bir eylem olduğuna dikkati çeken CHP Trabzon 1. Sıra Milletvekili Adayı Av. Sibel Suiçmez, “Herhalde buraları çivi ile deldiler, biz bir inceleme yapacağız. Belli ki kendilerini güvenceye almak istiyorlar. Birkaç gün önce bunu sağladıktan sonra şimdi de kendi bireysel paralarımızla yaptırdığımız pankartları indirmeye başlamışlar. Devletin yetkililerine buradan sesleniyorum; misli ile karşılık veririz. Buradaki demokrasi şölenini savaşa çevirmeye hiçbir devlet kuruluşunun hakkı yoktur. Sayın Valinin, Sayın Emniyet Müdürünün de buna izin vermeye hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.