CHP Trabzon Milletvekili Adayı Özçilingir: “Trabzon Ekrem İmamoğlu’nu iyi değerlendirmeli”

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Özçilingir: “Trabzon Ekrem İmamoğlu’nu iyi değerlendirmeli”

AK Parti iktidarının 16 yıldır Trabzon’a aynı vaatleri verdiğini hatırlatan CHP Trabzon Milletvekili Adayı Murat Özçilingir, Trabzon’un almadığı hizmeti Millet İttifakı iktidarlığında alacağını söyledi.

Özçilingir, “Önemli olan Ekrem İmamoğlu başkanımızın cumhurbaşkanı yardımcılığı görevinde olmasıdır. Trabzon’a hizmet etmek için yanıp tutuşan kardeşimiz. Trabzon bu zamana kadar görmediği hizmeti Millet İttifakı’mızın iktidarlığında görecektir.” dedi.

TRABZON’UN SON 30 YILINDA SİYASET YAPTIM

“Trabzon hizmet anlamında ne aldı? Trabzon’a neler yapılmalı?” sorusuna cevap veren Özçilingir, “Trabzon siyasetin son 30 yılında olan bir kardeşinizim. 2007 genel seçimlerinde merkez ilçe başkanlığı görevindeydim. Sahadaydım ve o zaman AK Parti iktidarının seçim vaatleri vardı. Bunlardan iki tanesi demiryolu projesi ve Güney Çevre Yolu’ydu. 2007 yılında başladı bu iş. 2011 yılında yine seçimlerde Trabzon halkının karşısına çıkıldı ‘Güney Çevre Yolu, demiryolu yapacağız’ dendi. Hatta o gün billboardlarda şunu gördük ‘Şükürler olsun yerli yolcu uçağımız göklerde’ diye asılmıştı. Bugün yerli yolcu uçağı yok.

16 YILDIR AYNI VAATLERİ VERİYORLAR

2015 genel seçimlerine girdik. Ben de 4.sıradan milletvekili adayıydım. Yine aynı projelerle AK Parti iktidarı Trabzon halkının karşısına çıktı. ‘Güney Çevre Yolu’ dedi. ‘Demiryolu’ dedi. Onlara iki proje daha ilave etti. Sürmene’de 5 bin kişiye istihdam yaratacak tersane sözü ve Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nin önünde bir Yatırım Adası. 2018 seçimlerinin ardından bugün 2023 genel seçimlerini yaşıyoruz. Gelinen noktada Ak Parti iktidarı yine aynı projelerle Trabzon halkının karşısına çıkmıştır. 2007-2023, 16 yılda tek başınıza iktidardınız. Neden yapmadınız?

TRABZON’DAKİ SİYASETÇİLERİN AYIBIDIR

Trabzon ili kandırılan il olmaktan çıkmalı. Trabzon hizmet almalı. Hepinizin dikkatini çekiyordur. Trabzon, en çok göç veren şehirler arasında. Gençlerimiz iş imkanı bulamadığından gidiyor. Şehrimiz boşalıyor. Bu Trabzon’daki siyasetçilerin ayıbıdır. Artık Millet İttifakı olarak 14 Mayıs’ta iktidara geliyoruz. Bundan en ufak şüphem yok. Verilen sözleri biz iktidarımızda yerine getireceğiz. Tren yolunu da, Güney Çevre Yolu’nu da biz yapacağız. Tersanedeki gerekli atılımları biz sağlayacağız. Trabzon şehrine hizmet edeceğiz. Trabzon hak etiği yatırımı bizim iktidarlığımızda alacak.” açıklamalarında bulundu.

TRABZON GÖRMEDİĞİ YATIRIMI GÖRECEK

İmamoğlu’nun yatırımlardan sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını şehrimiz açısından büyük şans olduğunu dile getiren Özçilingir, “Bu seçimlerde iktidarlığımız kadar en önemli olan da Ekrem İmamoğlu başkanımızın cumhurbaşkanı yardımcılığı görevinde olmasıdır. Bunu Trabzon iyi değerlendirmelidir. Yatırımlardan sorumlu başkan yardımcısı görevinde olacaktır. Ekrem Başkanımızı anlatmaya gerek yok. Trabzon’a hizmet etmek için yanıp tutuşan kardeşimiz. Trabzon bu zamana kadar görmediği hizmeti Millet İttifakı’mızın iktidarlığında görecektir.” dedi.

BUGÜN İNSANLAR ‘KURTARIN BİZİ’ DİYOR

Sahada büyük bir değişimin yaşandığını kaydeden Özçilingir, “2015 yılında milletvekili adayı olarak sahadaydım. Çok zor şartlarda seçim çalışması yapıyorduk. O günle bugünü karşılaştırdığım zaman insanların ‘yeter’ dediği noktasına gelmiş olduğunu görüyorum. ‘Kurtarın bizi’ diyorlar. Ülkemiz, şehrimiz çok kötü durumda. Ülkede adalet yerlerde sürünüyor. Değişimi hep birlikte gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.