CHP Trabzon Milletvekili Adayı Çakır, “Ülkede istikrar kaybolalı yıllar oldu”

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Çakır, “Ülkede istikrar kaybolalı yıllar oldu”

Türkiye’de ekonomik istikrarsızlık olduğunu söyleyen CHP Trabzon Milletvekili Adayı Mustafa Erdi Çakır, gençlerin üniversite hayalinden vazgeçtiğini, mezun olanların ise asgari ücrete mahkum edildiğini açıkladı.

Çakır, “AKP'nin sloganıydı istikrar. Bugün en büyük istikrarsızlık onlarda. Gençler hayal yeniden kurabilmek için, gelecekleri için değişim istiyorlar.” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PROBLEMİ

CHP Trabzon Milletvekili Adayı Çakır, “Trabzon'daki en genç milletvekili adayıyım. Ciddi anlamda gençler değişimden yana. Bir berber esnafına gittim. Ülkenin gençlerinin özeti niteliğini taşıyan konuşmamız oldu. ‘İşler nasıl?’ diye sorduğumda, ‘Gördüğünüz gibi bomboş’ dedi. ‘Yarına dair bir hayaliniz var mı?’ dediğimde ise, ‘Yarına dair bir hayalimiz yok’ dedi. Bu çok üzücü. Ülkemizin gençlerinin geleceği ve hayalleri ne yazık ki çalındı. Bugün 18-25 yaş arası gençlere baktığımızda üniversiteyi bitirdikten sonra iş hayatı ile alakalı ya da üniversite ile alakalı bir hayali yok. 80’lerde 90’larda en popüler meslekler mimarlık, mühendis, öğretmenlikti. Gençler üniversite ve gelecek ile ilgili hayali kalmayınca artık okumasam diye düşünüyor. Üniversiteyi okuduktan sonra iş sahibi olamıyor. Bugün Türkiye'nin kalifiyeli yetişmiş doktorları yurt dışına gitmek zorunda bırakılıyor. Öğretmenleri iş bulamıyor, mimarların mühendisleri statüsünün altında bir maaşla beraber çalışmak zorunda bırakılıyor. Diğer meslek gruplarını zaten hiç saymıyorum. Yurt dışına çıkan çok genç var. Türkiye’nin en büyük problemidir. Bu gençler yeniden hayal kurabilmek, gelecekleri için değişim istiyorlar.” diye konuştu.

İSTİKRAR AK PARTİ’NİN SLOGANIYDI ANCAK…

İstikrarın olmadığını söyleyen Çakır, “Ben de ticaret yapıyorum, ticarette istikrar istenir. Bu ülkede istikrar kaybolalı yıllar oldu. Bir bakıyorsunuz Dolar bugün 20 liraya dayanmış yarın ne olacağı belirsiz. AKP'nin sloganıydı istikrar. Bugün en büyük istikrarsızlık onlarda. İstikrar gelebilmesi, ekonominin düzelebilmesi için bize ihtiyaç var.” dedi.

ÇEVRESİ GELİŞTİ, TRABZON YERİNDE SAYIYOR

Çakır, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Trabzon sözde hani iktidar nimetlerinden yaralandığını söylüyorlar. Bugüne kadar ne yapmış. Hiç bir şey, şimdi yaşça bizden büyükler vardır burada. Ben araştırdığımdan yola çıkarak şunu belirtmek istiyorum. Mezun olduğum Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye'de ilk açılan üniversitelerden bir tanesi. Bu üniversiteyi buraya AKP açmadı. Şehrin en önemli, bölgenin en önemli hastaneleri Trabzon’daydı. Bu hastanelerin hiçbir tanesini AKP döneminde açılmadı. Öncesinde vardı. Burada bölgenin en güzel stadyumu Hüseyin Avni Aker Stadyumu vardı. Bu Stadyumu AKP açmamıştır. Burada liman vardı. Bölgede hiçbir şehirde böyle bir liman yoktu. Bunun örneklerini çoğaltabiliriz. Şimdi baktığımız zaman 21 yılın sonunda bölgedeki illerde hastaneler yapıldı, okullar yapıldı, statlar, lojistik merkezi, havalimanları yapıldı. Trabzon'da bu anlamda hiçbir gelişme olmadı.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.