Dolarda çok sert düşüş!

Dolarda çok sert düşüş!

Dolar dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni ekonomik önlemleri açıklamasının ardından 12.27 liraya kadar geriledi. Sabah saatlerinde çok sert bir gerilemeyle 11.40 liranın altına inerek yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesini gördü.

Dolar sabah saatlerinde 11.40 liranın altına gerileyerek 1 ayın en düşük seviyesini gördü.

Dün kurda tarihi bir dalgalanma yaşanmıştı. Dolar önce 18.37 liraya kadar çıktı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni ekonomik önlemlerin etkisiyle akşam saatlerinde 12.27 liraya kadar geriledi.

Bu düşüşte özellikle TL mevduatlarına döviz farkı garantisi verilmesi etkili oldu. Buna göre vadeli TL mevduat hesabında parası olanlara, kurdaki artışın TL faizinin üzerinde olması durumunda aradaki fark ödenecek.

'ÖRTÜLÜ' FAİZ ARTIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TL mevduatlara ödenecek olan faiz oranıyla döviz getirisi arasındaki fark, piyasa tarafından örtülü faiz artışı olarak değerlendirildi. Paranın değeri olarak görülen faizin dolaylı olarak artacak olmasıyla da açıklama sonrası TL’de hızlı bir değer artışı oldu. Dolarda hızlı yaşanan düşüş buna bağlandı.

Gece saatlerinde düşük hacimli piyasada 13.60'ın üzerini gören dolar/TL güne 12.18'den başladı. Sabah saatlerinde çok sert bir düşüşle 11.40 liranın altına geriledi.

Analistler dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası TL talebinde hızlı bir artış yaşandığını, bugün talebin ne kadar güçlü bir şekilde devam edeceğinin takip edileceğini belirtti.

Bu arada kurdaki yükselişle beraber dün 1000 liranın üzerini gören gram altın bu sabah itibarıyla 782 liraya geriledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.