Büyük maç! Büyük ayıp!

Büyük maç! Büyük ayıp!

2022 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Brezilya-Arjantin maçı, Brezilyalı sağlık yetkililerinin sahaya müdahalesinin ardından ertelendi

2022 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri kapsamında Brezilya, Arjantin'i konuk edecekti. Fakat dev karşılaşma, ev sahibi ülkenin çıkarttığı koronavirüs krizi nedeniyle iptal edildi.

Mücadelenin 7'nci dakikasında Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu Yetkilileri, İngiltere'den gelen Arjantinli oyuncular Emiliano Martinez, Lo Celso, Romero ve Buendia'yı Brezilya Sağlık Protokolleri'ni ihlal ettiklerini öne sürerek oyuncuları karantinaya alma isteğiyle sahaya girdi. Önce saha kenarında başlayan ve sonrasında yeşil zemine de yansıyan olaylar sonrası Arjantin Milli Takımı ve hakemler soyunma odasına gitti.

MESSI'DEN YAŞANANLARA TEPKİ

Arjantin Teknik Direktörü Scaloni "Brezilya'ya 3 gün önce geldik, otele neden gelmediler?" ifadelerini kullanırken kaptan Lionel Messi, "3 gün önce geldiğimizde bizi gönderebilirlerdi, maçın başlamasını niye bekliyorlar ki! Bu büyük bir rezalet, burası sirk." dedi.

Brezilya Sağlık Kurulu CEO'su Antonio Barra Torres ise "4 oyuncunun sınır dışı için karantinaya alınması gerekiyordu ama bunu uygulamadılar. Stada gittiler, sahaya girdiler, bu tam bir itaatsizlik." diye konuştu.

CONMEBOL MAÇI ASKIYA ALDI

Güney Amerika futbolunun patronu CONMEBOL, Brezilya - Arjantin maçının askıya alındığını ve hakem ile gözlemcilerin maç hakkındaki raporu FIFA Disiplin Komitesi'ne ileteceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.