Haber: İhsan ÖKSÜZ
1856 yılında 31’inci padişah Abdülmecit’in aşçıbaşısı olarak terhisten sonra Trabzon’a gelen ve Pazarkapı semtinde pilavcılığa başlayan Süleyman Ağa’nın torunlarının torunları aynı formülle pilavcılık geleneğini sürdürüyorlar. Kalkanoğlu pilavının özelliği tartı ile satılması…
Kalkanoğlu, aynı zamanda bir aile işletmesi olarak sürdürdükleri hizmetle ilgili şöyle konuştu:
“ Çocuklarım Ali ve Arda ile birlikte bu işi devam ettiriyoruz. Pilavımız özel olarak hazırlanıyor. Kemik ve et suyu, tereyağı, seçkin pirinç ana maddelerimiz. Bir de elbette bize özgü hoşafımız var. Bu tad kuruluş tarihi olan 1856’dan beri hiç değişmemiştir. Bir özelliğimiz de pilavı tartı ile satmamızdır. Dedelerimiz hiç kimseye hak geçmemesi için bu yolu seçmişler ve iyi ki de öyle yapmışlar. Son yıllarda pilavın yanında özel kavurma da ekledik. Ömrümüz yettiği sürece bu işi devam ettireceğiz”